Erling M. Pedersen (V)

 

Mail-ikon erling.m.pedersen@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 61392133 
 

Download-ikon Pressebilleder

 

  • Erling M. Pedersen, Staby, født i 1963
  • Født og opvokset i Møborg.
  • Bor på gården Svendsholm i Staby sammen med sin hustru, Charlotte, der er uddannet blomsterbinder. Parret har tre børn - Michelle på 36 år, Mathias på 33 år og Mathilde, der er 31 år.
  • Erling blev oprindelig uddannet som landmand og drev i 23 år indtil 2012 Svendsholm med en svineproduktion. På det tidspunkt skiftede han arbejdsspor og blev socialarbejder. Først som vikar på den sikrede institution Koglen i Stakroge, der er for kriminelle og kriminalitetstruede unge med sociale problemer i alderen 12-18 år. Senere tog både Erling og Charlotte en specialuddannelse som familieplejere. I dag er de plejefamilie for to unge i alderen 14-18 år.
  • Medlem af Holstebro Byråd fra starten af 2022 for Venstre. I byrådet er han medlem af Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Familieudvalget.
  • Fritiden bruger han gerne ”ude, hvor der er frisk luft, f.eks. på jagt eller på mere eller mindre frivilligt arbejde i min kones have”. Lidt badminton bliver det også til i fritiden.

Erling er en hybrid mellem en landmand og en socialarbejder

- Jeg kan nok godt betragtes som en hybrid mellem en landmand og en socialarbejder, siger Erling M. Pedersen med glimt i øjet.

Et udsagn og en karakteristik, der kræver et par forklaringer. Den ene er, at han gennem mange år var svineproducent på gården i Staby, men for en halv snes år siden forlod han denne del af landmandslivet til fordel for et job, hvor han arbejder med socialt udsatte.

- Jeg mistede glæden ved at producere svin. Efterhånden blev der så mange regler, at det for mig blev til for meget papir og for lidt grise. Min kone arbejdede dengang i SFO-en i Ulfborg, og hun havde ofte børn med hjemme på vores gård. De ville gerne gå ude hos mig, og jeg synes selv, at jeg var rimeligt god til at omgås dem. Derfra modnedes tanken om at skifte spor og blive socialarbejder på fuld tid, fortæller Erling.

Pengene skal tjenes først

Ud over at han stadig bor på Svendsholm og lejer gårdens 55 hektar jord ud, er der dog stadig så meget landmand i Erling, at han er meget opmærksom på erhvervslivets ve og vel generelt.

- Vi skal tage os ordentligt af de svage. For at få råd til det skal pengene først tjenes. Derfor er det vigtigt, at erhvervslivet har gode vilkår, så der er arbejdspladser og dermed skattegrundlag til at betale for f.eks. de socialt udsatte og vores arbejde for og med dem. Så det kan måske også bruges som en forklaring på, at jeg betragter mig selv som en hybrid mellem en landmand og en socialarbejder, siger han.

Gennem det meste af sit liv har Erling været med i bestyrelser for et væld af foreninger og organisationer. Han føler, at det på mange måder har været med til at give ham en ballast, som han i høj grad også kan bruge i arbejdet med socialt udsatte – og i byrådet.

- De mange sociale kontakter, som jeg bl.a. ad den vej har fået til, hvad der sker i samfundet, har oparbejdet min evne til at kunne snakke med alle mennesker – også med dem, som jeg ikke er enige med. I mit job som socialarbejder og plejefamilie kan jeg mentalisere og sætte mig ind i, hvor svært de socialt udsatte i alle afskygninger kan have det, så jeg kan møde dem i øjenhøjde. Vi er ikke alle født med lige mange ”trumfer” på hver hånd, men så må vi sammen finde ud af, hvilke gode kort du trods alt har på hånden og hjælpe hinanden med at få spillet dem bedst muligt. 

Humor som virkemiddel

Vi kommer ikke i mål hver gang, men jeg kan være med til at flytte de unge i hvert fald et stykke af vejen. Og så bruger jeg også gerne humor som virkemiddel. Den kan man komme langt med – også i byrådet, hvor vi skal kunne snakke med alle på kryds og tværs af politiske forskelle og temperamenter, siger Erling.

I byrådet er han medlem af Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Familieudvalget. Erling mener, at opgaverne i begge de to udvalg meget godt også favner arbejdet for at styrke vilkårene for unge, der af forskellige årsager har det socialt og psykisk svært. Han nævner et par eksempler:

- De unge, jeg har med at gøre, skal trænes til virkeligheden i et skånsomt miljø. Vi skal hjælpe dem med at klare sig selv. Samfundet skal være et sikkerhedsnet for de svage, men nettet skal ikke være så finmasket, at det bliver til en hængekøje, hvor man ikke selv skal gøre noget. En vigtig del af de flestes identitet er at have et arbejde under en eller anden form – vel vidende, at vi ikke alle kan blive direktører. ”Arbejder du i 20 timer om ugen, jamen, det er da flot”. Det er den positive tilgang og holdning, vi skal have, og ikke: ”Nå, arbejder du KUN i 20 timer”. 

Og så håber jeg, at vi kan gribe de socialt udsatte tidligere, end vi ofte gør. Tidlig indgriben er også en god forretning, men det koster noget i første omgang, siger Erling.

Også uden for ringvejen

Hans base er i Staby, men det er ikke ensbetydende med, at Erling i sit byrådsarbejde kun vil tilgodese udvikling og muligheder i den vestlige del af kommunen.

- Naturligvis skal Holstebro by være et lokomotiv for hele kommunen, men vi skal have for øje, at kommunens ve og vel også er længere ude end ringvejen omkring Holstebro. Jeg mener ikke kun ”vestpå”, men i alle retninger i vores kommune, understreger han.

Syv skarpe til Erling

  • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg mødte min senere kone, Charlotte. Hun var 16 år, og jeg var 19.
  • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Thorsminde Havn - både når det blæser helt vildt og en sommerdag, hvor der kan spises is.
  • Din livret: Lasagne.
  • Din favoritmusik: ”Volbeat”.
  • Din favoritbog: ”Mænd, der hader kvinder” af Stieg Larsson.
  • Din favoritfilm: ”Blinkende lygter” med Søren Pilmark, Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne eller ”Rain Man” med Dustin Hoffman og Tom Cruise.
  • Dit favoritrejsemål: Grækenland.

 

  • 668 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
  • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2022