"Den nye institution i Halgård"

En integreret institution med plads til 48 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn.

Forventes at åbne 1. august 2025

"Den nye institution i Halgård"

En integreret institution med plads til 48 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn.

Forventes at åbne 1. august 2025

Fakta om institutionen

Leder:
Anne-Mette Korsholm Madsen

Åbningstider:
Man - tors : 6.15-16.30, Fred; 6.15-15.45

Indretning:
3 stuer til vuggestuebørn og 4 stuer til børnehavebørn, der er egen indgang til både bønehave og vuggestue. Der vil også være fællesrum, herunder legerum, værksted og motorrikrum

Vores mål:
At opleves som en sammenhængende institution selvom vi er små enheder
At de små fællesskaber i det store fællesskab bidrager til tryghed og nærvær for store og små

Barnet kan skrives op til institutionen, når det er født. Det gøres via

Den Digitale Pladsanvisning.

Institutionen forventes at være klar til at åbne 1. august 2025. Efter at institutionen er åbnet, er I altid velkomne til at kigge forbi og se institutionen, inden I beslutter jer for, hvilke institutioner jeres barn skal skrives op til.

Når I får plads i institutionen, kan der aftales et besøg, hvor I inden barnets start kan møde jeres evt. kontakt pædagog og se hvilken stue barnet skal gå på.

 

Dialogen med jer forældre om barnets behov er vigtige for en god opstart. Børn er forskellige, og det er forskelligt hvor lang tid vi bruger på at lære hinanden at kende. Nogle børn finder sig hurtigt til rette i de nye omgivelser i institutionen, og nogle børn bruger længere tid. Begge dele er helt normalt, og som personale bruger vi tiden til at opbygge en god og tryg relation med jer og jeres barn. Med en tryg relation kan vi trøste barnet, når det f.eks. bliver ked af at mor eller far kører på arbejde.

Vi lægger stor værdi i at se barnets og familiens behov samt forsøge at sætte os i barnets sted, så overgangen fra hjem til institution kan være tryg. Vores rammer er fleksible, hvilket betyder at vi ser på det enkelte barns behov, f.eks. i forhold til søvn og spisemønster. Det er en god idé at afsætte tid som forældre til at være med barnet ”på besøg” de første dage, hvorefter barnet selv kan være i institution kort tid og efterfølgende længere tid, hvor det oplever at blive afleveret og hentet igen.

 

Ved opstarten i institutionen taler vi også med jer om, hvad jeres barn har brug for at have med i institutionen. Det er vigtigt med rigeligt med skiftetøj, så jeres barn kan få tørt tøj på, hvis tøjet er blevet vådt. Vi leger ude i al slags vejr og går ikke af vejen for at lege med vand. Derfor er regntøj og gummistøvler nødvendigt at have med. Overtøj og fodtøj passende til vejret og årstiden, skal stå i jeres barns garderobe. 

Børn og voksne ”parkerer” deres fodtøj i grovgarderoben, da vi er ”skofri” indendørs. Ved behov kan børnene skifte til ”hjemmesko”, som de har i deres garderobe. På den måde passer vi bedst på vores gulve, og det er også en bedre oplevelse at lege på gulve, som ikke jævnligt bliver snavsede og våde af beskidte sko og støvler.

Hvis jeres barn bruger sut og sutteklud/sovebamse skal det være på garderoben, ligesom sovetøj til vuggestuebørn, passende til årstiden.

Når institutionen åbner i august 2025, er der frokostordning til alle børn i både vuggestue og børnehave. Denne ordning er obligatorisk, og prisen for frokostordningen er kr. 728 i måneden for et vuggestuebarn og kr. 777 i måneden for et børnehavebarn. Der betales for 11 mdr. da der ikke tilbydes frokostordning i perioder med fælles feriepasning. 

Udover den obligatoriske frokostordning, vil der være tilbud til alle børn om at tilkøbe formiddags -og eftermiddagsmad, hvilket er frivilligt at deltage i.

I skal selv hver dag medbringe en drikkedunk med vand og med tydeligt navn, som fordeles i de rigtige kasser eller på de rigtige hylder i køleskabet, så det er nemt for børn og voksne at finde til spisetid.

 

Vi tager ikke imod syge børn i institutionen, de har bedst af at være hjemme i rolige omgivelser med jer, som er de tætteste omsorgspersoner. Et sygt barn smitter også andre børn og medarbejdere. Barnet er sygt, hvis det er sløjt og ikke kan være med i hverdagen, som det plejer. Hvis barnet bliver syg i løbet af dagen, ringer vi til jer så I kan hente jeres barn hjem. 

Hvis jeres barn er sygt eller holder fri/ferie, skal det registreres på Aula. I må gerne skrive på Aula hvad barnet fejler, så vi kan informere de øvrige forældre om evt. smitsomme sygdomme i huset. 

Vi giver kun medicin til kroniske sygdomme, når der er tale om receptpligtig medicin, som skal gives i bestemte tidsintervaller, udskrevet til barnet, med anvisning om dosering der er påskrevet den originale emballage.