Social Vejviser - Lokal rådgivning i Holstebro og omegn

Her finder du information om forskellige muligheder for rådgivning i Holstebro og omegn for dig, som har udfordringer i hverdagen. Dine udfordringer kan spænde bredt fra psykisk sygdom eller psykisk sårbarhed til omstændigheder i din familiesituation som f.eks. skilsmisse.

Åbent tilbud i Psykiatrien i Nordvest

Det sociale akuttilbud er for dig, som er over 18 år og oplever en akut krise og derfor har behov for støtte fra en professionel medarbejder.

Du kan ringe til det åbne tilbud på tlf. 96115070 fra kl. 08.00-22.00. Fra kl. 22.00 - 08.00 kan du indtale en besked på telefonsvaren, og vi vender tilbage næste dag. 

Du har også mulighed for at aftale en personlig samtale.

Åbent tilbud i Psykiatrien i Nordvest er for borgere bosat i Holstebro Kommune.

Adresse: Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro.

Hjemmeside: www.psykiatrieninordvest.dk.

Åben Rådgivning

Åben Rådgivning er et gratis, uforpligtende og anonymt tilbud til dig over 18 år.

Rådgivningen er for alle som oplever, at hverdagen er blevet for udfordrende.

Vi kan tilbyde dig hjælp og vejledning om f.eks. økonomi, at finde rundt i det offentlige system eller guide dig videre til fællesskaber, som passer til dig. Vi tager udgangspunkt i dine behov og din situation. Ved større problemstillinger – f.eks. gældssanering – hjælper vi dig med at finde videre til rette sted.

Åben Rådgivning tilbydes på Danmarksgade 24, 7500 Holstebro.

Vi har åbent for fysisk fremmøde tirsdag kl. 14.00-15.30 og torsdag kl. 13.00-14.30.

For at kunne tilbyde dig den bedst mulige rådgivning, bedes du ringe på forhånd og aftale et tidspunkt. Du kan kontakte os på følgende tlf. nr.:

  • For en aftale om rådgivning på en tirsdag: Tlf. 96113678
  • For en aftale om rådgivning på en torsdag: Tlf. 96114083

Borgerrådgiver

Har du brug for hjælp til at forstå en afgørelse eller til at finde ud af, hvordan du kan gå videre med en konkret sag? Så hjælper Holstebro Kommunes borgerrådgiver dig gerne.

Borgerrådgiveren er en uvildig rådgivnings- og vejledningsinstans, som er uafhængig af kommunens administration. Borgerrådgiverens hovedopgave er bidrage til at forbedre kommunes dialog med borgerne og vejlede borgerne omkring sagsgangene i forbindelse med klager.

Alle borgere, foreninger og virksomheder i Holstebro Kommune kan rette henvendelse til borgerrådgiveren.

Det er gratis at bruge borgerrådgiveren.

Læs mere her: www.holstebro.dk/borgerraadgiver

 

Ung Uden Vold

”Ung Uden Vold” er en gratis, anonym rådgivning til unge mellem 14 og 17 år uanset køn, som er i en usund relation. Tilbuddet er for dig, der er udsat for vold eller tænker, at du måske er udsat for vold - enten fra en kæreste, en i din familie eller en anden tæt på.

”Ung Uden Vold” er et fortroligt rum til dig, der har brug for at tale åbent og trygt om en forælder eller anden voksen, der slår, misbruger, truer eller nedgør dig, eller hvis en kæreste vil bestemme over dig, og du føler dig presset eller truet til at gøre noget, du slet ikke har lyst til, f.eks. sex.

Du kan kontakte os anonymt på tlf. 933543212. Vi kan snakke over telefonen eller mødes et sted, du foreslår. Vi holder til på Holstebro Krisecenter og er et tilbud til unge i Holstebro, Struer og Lemvig kommuner.

Læs mere på: www.ungudenvold.dk

Jeg er her også

”Jeg er her også” er et gratis gruppeforløb over ti gange for børn, der har været vidne til vold mod mor og måske også selv har været udsat direkte for vold. Gruppen henvender sig til børn fra 6 år til 16 år uanset bopælskommune. Gruppen mødes hver anden uge på Holstebro Krisecenter.

Vold er tabubelagt, og mange børn står alene med konsekvenserne af den vold, de har oplevet. I ”Jeg er her også” får børnene mulighed for at tale om den hemmelighed, de bærer rundt på og få et sprog for det. Tilbuddet findes også i Randers og København.

Kontakt ”Jeg er her også” Holstebro på tlf. 93542786

Læs mere på: www.danner.dk/jeg-er-her-ogsaa

 

Sig det til nogen

”Sig det til nogen” er et gratis rådgivningstilbud på Holstebro Krisecenter til kvinder, der er eller har været udsat for vold.

Føler du dig utryg i dit parforhold? Bestemmer din samlever, hvem du ses med? Oplever du, at han vil kontrollere dig, også selvom jeres forhold er slut? Vold og kontrol i nære relationer har mange udtryk. Derfor kan det være en god idé at spørge fagfolk til råds.

Samtaleforløbene i ”Sig det til nogen” er for alle kvinder fra 18 år uanset bopælskommune. Tilbuddet findes også i København, Ringsted, Randers og Kolding. Kontakt ”Sig det til nogen” Holstebro på tlf. 22784568.

Læs mere på: www.sigdettilnogen.dk

Alkolinjen UNG

Alkolinjen UNG tilbyder telefon- og chatrådgivning til unge, der har brug for nogen at tale med om alt, der relatere sig til alkohol. Måske du selv drikker – eller er tæt på nogen, der drikker for meget.

Samtalen er anonym og gratis.

Du kan ringe på 80200500

Læs mere og find chatten på: alkohologsamfund.dk/alkolinjen-ung

 

Mentorshoppen

Mentorshoppen er for unge mellem 18-30 år. Hos Mentorshoppen kan du få en frivillig mentor til at støtte og hjælpe dig i dagligdagen med at tilegne dig de kompetencer, du skal bruge for at gennemføre en uddannelse eller fastholde et arbejde.

Adresse: Brotorvet 2D, 7500 Holstebro

Tlf. 23351389

Find Mentorshoppen på Facebook.

Bisidderkorps 

Bisidderstøtte er et gratis tilbud til alle borgere. En bisidder kan hjælpe og støtte dig i svære møder med fx lægen eller din sagsbehandler ved kommunen.

Bisidderne har tavshedspligt.

Læs mere her: www.kulturogfrivillighuset.dk/bisidder korps

For at få en besidder kontaktes Frivilligcenter Holstebro på tlf. 21556917 eller alhj@kulturogfrivillighuset.dk

Sundhedsrådgivning – Holstebro Kommune

Sundhedsrådgivning er for alle borgere over 18 år bosat i Holstebro Kommune. Tilbuddet er gratis, og kræver ingen henvisning. Rådgivningen har fokus på kost, rygning, alkohol og motion. Formålet med sundhedsrådgivning er, at vi finder frem til de områder i dit liv, der er vigtige og realistiske for dig at ændre. 

www.holstebro.dk/sundhedsradgivning