Plejeboligerne Beringshaven

Facade billede

Plejeboligerne Beringshaven

Beringshaven er indrettet med 100 selvstændige lejligheder, hvoraf 12 af boligerne er ægtepar boliger. Huset er bygget i 1997 og udvidet med 28 boliger i 2009.

Huset er fysisk delt op i 8 fløje med stue og 1. sal, der hver omfatter 12 - 14 selvstændige boliger. Den enkelte bolig består af stue, soveværelse, køkken og badeværelse. Der er fra stuen adgang til egen terrasse eller altan.

Beringshaven ligger bynært og husets tilhørende have er smukt beplantet med frugttræer og blomster, som man let får adgang til via anlagt sti. Haven har et drivhus, højbede og bærbuske.

I Beringshavens foyer er der såvel trappe som elevator til 1. sal og kælderen. Foyeren er dekoreret med et etage-gennemgående fuglebur. Beringshaven har desuden en række fællesfaciliteter i form af café, trænings- og aktivitetslokaler, dagligstuer, samt gæsteværelse, der kan lejes efter aftale.

I Beringshaven arbejdes der i vid udstrækning efter principperne for det gode hverdagsliv, hvor selvbestemmelse, medbestemmelse og valgfrihed skal være centralt for kvaliteten i de rammer, som skabes for og med beboeren.

Vores overordnede værdibegreb er, at man som beboer skal have frihed til at leve livet.

Med mulighed for at være privat i sin bolig, deltage i naboskabet eller søge i et større socialt fællesskab i Cafeen.

Til at varetage sundheds og sygepleje er der ansat, social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker.

Vi har fokus på en indholdsrig hverdag, men mange aktivitets tilbud, disse varetages af vennekredsen og cafeens personale.

Det er et mål, at etablere et miljø med så mange af et hjems kendetegn som muligt og give en omsorgsfuld og nærværende pleje med støtte til at leve et så selvstændigt hverdagsliv som muligt.  

Dagligdagen tilrettelægges så vidt muligt efter individuelle vaner og rytmer, og som i ethvert hjem er der en række praktiske opgaver, der skal løses, så som tøjvask og rengøring. Opgaverne løses i et samarbejde med den enkelte beboer og pårørende.

Dialogen imellem personale, beboer / pårørende, ser vi som nødvendig for at skabe et godt samarbejde og dermed en god hverdag for beboeren.

Plejecentrene i Holstebro kommune har ansvaret for mad og måltider til beboerne, og alle beboere får tilbud om døgnforplejning. Hvis du takker nej til tilbuddet om døgnforplejning, skal du eller dine pårørende sørge for at købe ind og tilberede måltiderne.

8 plejecenter har en bestyrelse nedsat, som skal være med til at forme de værdier,

  • der skaber trivsel for beboerne,
  • et godt arbejdsmiljø for de ansatte og
  • et inkluderende miljø for pårørende og frivillige.

Bestyrelsesmedlemmerne er nu valgt på de 8 plejecentre, og en oversigt over valgte medlemmer, kan du se på siden om medlemmer.

Der bliver udarbejdet et referat efter hvert møde - disse kan du læse på siden - Referater fra bestyrelsesmøder.

Ønsker du at læse mere om, hvad en bestyrelse arbejder med, kan du læse mere her: Bestyrelser på plejecentre.

Du er også velkommen til at kontakte de enkelte plejecenter for at få yderligere oplysninger.

Bruger- pårørenderåd

De 2 diakonhjem - Plejecenter Thorshøj og Vinderup Plejehjem har bruger- pårørenderåd. Kontakt plejecentrene, hvis der ønskes yderligere oplysninger. 

For at sikre at kvaliteten af plejeboligerne opfylder kravene, føres der tilsyn fra kommunens side og fra Sundhedsstyrelsen. 

Du kan læse mere om, hvordan vi fører tilsyn med plejeboliger/plejehjem i Holstebro Kommune.

Social og Sundhed

Plejeboligerne Beringshaven

mail sundhed@holstebro.dk
phone 96114260

Beringsvej 19
7500 Holstebro