Handicappris
Hvert år uddeler Holstebro Byråd Holstebro Handicappris.
Handicappris
Hvert år uddeler Holstebro Byråd Holstebro Handicappris.
Alle kommunens borgere kan komme med forslag til modtagere af Holstebro Handicappris.
Formålet med Holstebro Handicappris er at anerkende en frivillig og særlig indsats, der er kommet handicappede borgere i Holstebro Kommune til gavn.
Kommunens Handicappris kan tildeles:
- en lokal ildsjæl, der har gjort en ekstraordinær indsats på handicapområdet
- en virksomhed, som har udnyttet potentialet hos personer med handicap
- en politiker, som på bedste vis har bragt handicap på dagsordenen
- en sportsklub, som har arbejdet aktivt for handicapidræt i alle aldre
- en aktivitet, der har stor betydning for handicappede børn og unge
- et byggeri, hvor man har medtænkt adgang for personer med handicap
Alle borgere i Holstebro Kommune kan indstille kandidater til prisen.
Forslaget skal være kort og begrundet.
Der vil blive indrykket annoncer for indstillinger til Handicapprisen i de lokale medier.
Social- og Sundhedsudvalget beslutter og tildeler årets Ældrepris.
Overrækkelse af prisen finder normalt sted i Byrådssalen på Holstebro Rådhus.
I 2023 vil prisen blive overrakt ved Frivillighedsrådets og Holstebro Kommunes Frivilligfest den 29. september 2023 - Gråkjær Arena.
Med prisen følger en gave og et diplom fra kommunen.
2023 - Støttegruppen Saustrup
Prisen modtog Støttegruppen Saustrup for deres indsats med at give alle beboere og brugere på bo- og dagtilbuddet gode oplevelser. De samler penge ind til at holde forskellige arrangementer og til flise-gange, så alle beboere nu kan benytte bålhuset - også dem med begrænset mobilitet. Senest har de sørget for midler til et festtelt, som bl.a. bruges til sommeraktiviteter.
2022 - Keld Schmidt Laursen, formand for Bedre Psykiatri
Keld Schmidt Laursen modtager prisen for hans store indsats i den lokale afdeling af foreningen Bedre Psykiatri. Han afholder gruppemøder for pårørende og er en stor støtte for dem, der møder op. Han arrangerer foredrag med folk, der fortæller om deres liv og udfordringer. Og han repræsenterer foreningen og taler de pårørendes sag i medierne, på messer og andre steder, hvor muligheden byder sig.
2021 - Irene Sørensen Handicapprisen for hendes mangeårig arbejde med handicapidræt
Irene Sørensen modtager prisen, efter at hun i 11 år har arbejdet med handicapidræt i Sevel. Her mødes handicappede fra kommunens bosteder og institutioner til sport efterfulgt af fællesspisning, og det er tydeligt, at deltagerne går glade og tilfredse fra hendes arrangementer. Irene Sørensens arbejde hjælper handicappede borgere til at få sig rørt, og skaber fællesskab omkring sporten.
2020 - Johanne Marie Stender, adgang til foreningslokaler i Ulfborg
Johanne Marie Stender modtager prisen for sit utrættelige frivillige engagement i Ulfborg, der er kommet mange ældre og borgere med handicap til gavn, da de nu har fået installeret en elevator, der trygt kan bringe dem op til foreningslokalerne for Ulfborg-Vemb Lokalhistoriske Arkiv, der har til huse på 1. sal.
2019 - John Olsen, som er initiativtager og træner for FC FRI Special
FC FRI Special er et fodboldhold for børn med særlige behov, som ikke helt kan blive tilgodeset på et almindeligt fodbold. Holdet er organiseret under FC FRI, som står for Felding, Råsted og Idom.
John Olsen får prisen for at skabe glæde og et unikt fællesskab for børn, som ellers ikke har muligheden for at gå til fodbold.
2018 - Teamet bag CP-Trampolinholdet i VGF 89
Teamet bag CP-Trampolinholdet i VGF 89, modtog Holstebro Handicappris 2018. Prismodtagerne får prisen for deres store arbejde blandt trampolinbørn med spastisk lammelse.
Hver mandag eftermiddag træner de børn med Cerebral Parese (spastisk lammelse) i trampolinspring på Idrætsefterskolen Lægården. Teamet får prisen for at skabe et frirum og et unikt fællesskab for børn med særlige behov gennem motion og sved på panden.
2017 - Træner for håndboldholdet - TTH Special Olympic.
Trænerne for håndboldholdet "TTH Special Olympics" modtog Holstebro Handicappris 2017. Prismodtagerne fik prisen for deres store arbejde blandt håndboldspillere med fysiske eller psykiske handicaps.
2016 - Tanterne fra Hyldgården
”Tanterne”, som er en gruppe af tidligere medarbejdere på bostedet Hyldgården, modtog i dag Holstebro Handicappris 2016. Prismodtagerne får prisen for den store frivillige indsats på deres tidligere arbejdsplads.
2015 - Poul Nielsen
Poul er en fast bestanddel af - og gør en stor indsats i - Torsdagscaféen i Vinderup, som er et fritidstilbud til udviklingshæmmede borgere, som drives på frivillig basis af borgernes pårørende.
2014 - Jeanette Stie Keller
24-årige Jeanette Stie Keller fik i dag Holstebro Handicappris 2014. Prismodtageren får prisen på baggrund af sit store arbejde med at stifte en gigtforening for unge i Midt- og Vestjylland.
2013 - Knud Erik Aagaard Kristensen
Knud Erik Aagaard fik i dag Holstebro Handicappris 2013. Som frivillig underviser og ophavsmand bag store indsamlinger og vidensarrangementer på handicapområdet har han skabt positiv fokus på handicappedes vilkår.
2012 - Ole Thomsen
Fik prisen for sin mangeårige frivillige indsats for borgere med handicap ”Han anerkendes for sin mangeårige frivillige indsats for borgere med handicap i Holstebro Kommune. Han har ydet denne indsats uden at være pårørende eller bruger i ”systemet”. Han har ”bare” haft lyst, interesse og energi til at gøre en indsats”.
2011 - Vestjydsk TandemKlub
”Piloterne i Vestjydsk TandemKlub yder en enestående frivillig indsats, der medvirker til, at synshandicappede borgere får mulighed for at opleve naturen og dyrke motion. Endvidere medvirker aktiviteten til at skabe netværk og et socialt fællesskab”.
2010 - Jørgen Ahler, Formand for Danske Handicaporganisationer Holstebro
Formanden for Danske Handicaporganisationer Holstebro, Jørgen Ahler, fik den 6. december overrakt Holstebro Kommunes Handicappris 2010. Formålet med prisen er at anerkende en frivillig og særlig indsats, der er kommet handicappede borgere i kommunen til gavn.
2009 - Hjerl Hede Frilandsmuseum
”Som kørestolsbruger har jeg selv i sommer oplevet muligheden for at komme ind og rundt på frilandsmuseet. På Hjerl Hede kan man opleve en gammel landsby med værksteder, møller, skole og købmand. Du kan mærke dine forfædres levevis. Disse oplevelser er nu også blevet muligt for os, der har et handicap”.
Social og Sundhed
Sekretariatet
mail sundhed@holstebro.dkphone 96117585
Kirkestræde 11
7500 Holstebro