Det kommunale frokostmåltid kan leveres af ekstern leverandør og være færdigproduceret. Leverandøren skal dokumentere, at det leverede frokostmåltid lever op til Fødevarestyrelsens til enhver tid gældende kostråd for de pågældende aldersgrupper, anbefalinger og krav, herunder anbefalingerne om, hvor ofte der serveres bestemte typer af mad, de ernæringsmæssige krav og de vejledende mængder.
I daginstitutioner med et godkendt produktionskøkken kan forældrene og/eller forældrebestyrelsen vælge at producere varm og/eller kold mad. Det kan også være en mulighed at gå sammen med en anden institution om produktionen af maden.
Frokosten kan f.eks. være smør selv hele ugen, og bestå af brød, pålæg, en lun ret, fisk, frugt og grønt, eller smør selv 3 dage og varm mad 2 dage.
Børn der har behov for specialkost, kan med lægelig dokumentation fritages for den kommunale frokostordning, hvis det vurderes, at der ikke på forsvarlig vis kan serveres frokost, der lever op til barnets behov.
Dagtilbudslederen/skolelederen (i landsbyordningerne) organiserer frokostmåltidet, ud fra forældrebestyrelsens/fællesbestyrelsens principper og træffer beslutning om, hvorvidt frokostmåltidet skal være eksternt leveret eller produceret i eget godkendt køkken. Dette sker i samarbejde med Forvaltningen.
Udgifterne til det kommunale frokostmåltid skal dækkes 100% ved forældrebetaling, og der vil blive opkrævet en særskilt frokosttakst. Taksten er baseret på en gennemsnitstakst for frokostordninger til samme type institutioner inkluderet udgifter til arbejdsløn, fødevarer og transport.