Udlæg af område til tekniske anlæg og invitation til borgermøde

4. juni 2024

Planlægning Borgerinddragelse

Indkaldelse af idéer og forslag til planlægningsarbejdet.

Oversigtskort - Ansøgers forslag til områdets anvendelse og afgrænsning.

Planlægning for solceller øst for Vemb

Holstebro Kommune indkaldte i vinteren 2022-2023 forslag til VE-projekter i hele kommunen. Byrådet vurderede i august 2023 at der kunne arbejdes videre med 10 af disse projekter. Herunder et solcelleprojekt øst for Vemb.

Ansøger af solcelleprojektet øst for Vemb har siden arbejdet med udformningen af projektet. Holstebro Kommune indkalder hermed idéer og forslag til den videre planlægning. Naboer og alle interesserede er velkomne til at indsende bemærkninger til projektet og den kommende planlægning. 

Projektområdet

Området hvor der er ansøgt om opstilling af solceller indeholder i dag 12 vindemøller og dækker ca. 200 ha.

Nord for projektområdet er der flere gravhøje samt skov- og naturarealer.

Dine synspunkter

Har du synspunkter, idéer eller forslag til det forestående planlægningsarbejde, kan du sende dem til os via nedenstående muligheder. Skriv gerne "Vedr. solcelleprojekt øst for Vemb" i din henvendelse. 

  • Mail til: TM@holstebro.dk
  • Digital post til: Holstebro Kommune, Teknik og Miljø
  • Papirbrev til Holstebro Kommune til adresse: Rådhuset, Kirkestræde 11, 7500 Holstebro

senest onsdag den 3. juli 2024

Borgermøde

Holstebro Kommune inviterer alle interesserede til at deltage i et borgermøde om projektet tirsdag den 18. juni kl. 16.30 i Vemb Hallerne, Stadion Allé 2, 7570 Vemb. På mødet vil kommunen forklare om den kommende planlægning for projektet og ansøger vil redegøre for deres planer for det konkrete projekt og øvrige lokale tiltag. 

Tilmelding er ikke nødvendig. 

Planlægningsproces

Denne indkaldelse af idéer mv. sker efter planlovens §23C.

Den ændring af kommuneplanen som der her lægges op til, vil til sin tid have form af et tillæg til kommuneplanen. Tillægget skal i første omgang vedtages i Byrådet og fremlægges som forslag  - og derpå forelægges Byrådet til endelig afgørelse med eventuelle ændringer som følge af indsigelser mv.

Ønskes inden idéfristens udløb et møde, hvor der kan orienteres nærmere om den igangsatte planlægningsproces, er man også velkommen til at kontakte os via telefon 9611 7647.

Afgrænses der i kommuneplanen et området på stedet til tekniske anlæg, vil Byrådet inden for dette område kunne tilvejebringe en lokalplan, der nærmere bestemmer projektets omfang og udseende. 

Forslag til en sådan lokalplan skal ligesom kommuneplanforslag fremlægges offentligt, inden der tages endelig stilling til lokalplanen. 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X