Syngende havfruer og robotter i Operaen i Midtens nye sæson

6. juni 2024

Kultur

Operaen i Midtens sæsonprogram for 2024-25 byder på et aldeles spændende operaprogram.

Operaen i Midten er klar med programmet for sæson 2024-25.

Sæsonprogrammet for Operaen i Midten sæson 2024-25 er nu offentliggjort, og vi glæder os meget til at præsentere et dugfriskt og spændende operaprogram.

Byvandring i Herning

Det første indslag er en gentagelse af en stor succes fra tidligere sæsoner, nemlig vores operabyvandring. Denne gang er det Herning, hvis kunst og seværdigheder vil være i centrum på turen rundt i byen, akkompagneret af sang og musik. Vandringen vil give et nyt perspektiv på den by, man som borger færdes i til daglig, men som man måske ikke har stoppet op og lagt rigtigt mærke til før. Byvandringen foregår fra den 22.-25. august 2024.

Flere børneoperaer på programmet

I november følger skoleoperaen Carmen for børn i mellemtrin og udskoling. Forestillingen bygger på den verdenskendte opera af samme navn, men da skoleelever har travlt i dagens Danmark, skal det gøres hurtigt og effektivt. Derfor er varigheden komprimeret til 35 intense minutter. Fortælleren vil guide publikum igennem handlingen, imens den udspiller sig på scenen, og de mest berømte arier fra operaen vil selvfølgelig blive sunget. Carmen spiller på skoler i Holstebro, Herning, Struer og Brande fra den 19. – 22. november. Den 23. november er der derudover en offentlig forestilling i Brande og den 24. november ligeledes en offentlig forestilling i Holstebro. Absolut en god appetitvækker til opera for de unge.

Både børn og voksne er målgruppe til forestillingen ”Den lille havfrue og prinsen”, der opføres i januar. Det er en helt unik og magisk operaoplevelse, da det er en næsten ægte havfrue, der synger opera. Hun svømmer rundt i svømmehallens bassin, mens en cellist akkompagnerer hende fra bassinkanten. Musikken og sangene er udpluk fra det klassiske repertoire, og forestillingens tema er længsel. En længsel efter kærligheden, efter ‘en anden verden’, men også efter at komme ud på eventyr. Det er følelser, de fleste mennesker kender særdeles godt, så publikum kan spejle sig i havfruens dilemmaer. Forestillingen opføres i svømmehaller i Struer, Holstebro, Herning og Ikast-Brande den 18. og 19. januar + den 25. og 26. januar. Den varer 30 minutter og er for alle aldre. Så tag hinanden i hånden og få en helt eventyrlig oplevelse.

Kunstig intelligens og en gammel klassiker

Hvad er et menneske? Det får vi måske svar på i marts, hvor operaen Klara giver stof til eftertanke til det voksne publikum. Klara handler om de presserende problematikker, der er opstået med udviklingen af kunstig intelligens. I operaen får robotten Klara både fornuft og følelser og kan derfor filosofere og udforske verden omkring sig. Hun er nysgerrig på og undersøger menneskets dybe følelser og relationer, som hun misunder os. Scenens omdrejningspunkt er to flygler placeret overfor hinanden, som hovedfiguren bevæger sig imellem. Musikken leveres af to pianister, hvoraf den ene er komponisten selv. Operaen Klara spiller den 14. og 15. marts i Ikast-Brande og Struer. En opera med filosofiske overvejelser, vi ikke kan komme udenom.

Sidst i sæsonen spiller den store familieforestilling Rødhætte. Operaen bygger på den klassiske historie om Rødhætte og ulven og er for hele familien, og sangerne vil blive akkompagneret af et større ensemble. Operaen opføres i 23.-25. maj i Holstebro. Tag ind og se den sammen og lær, hvorfor Rødhætte skulle have lyttet til sin mor!

Vi glæder os til at møde vores publikum til forestillingerne i vores fire støttekommuner - der er meget at se frem til. Billetter kan købes på hjemmesiden: www.operamidt.dk

Faktaboks om Operaen i Midten
Operaen i Midten er et lille egnsteater, der laver professionel opera og arbejder ud fra en bæredygtighedsstrategi i hele vores produktion og tankegang. Vi er støttet af kommunerne Struer, Ikast-Brande, Herning og Holstebro. Vi har ikke en fast scene, men placerer vores forestillinger spredt ud i de fire kommuner på relevante scener og i passende rammer alt efter operaens form og indhold.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X