Stærkt partnerskab styrker indsatsen for udsatte børn, unge og familier

28. juni 2024

Børn Unge Familie

Holstebro Kommune arbejder tæt sammen med lokale organisationer for at sikre bedre vilkår for udsatte familier. Nu er partnerskabet blevet udvidet med Børns Voksenvenner, Kirkernes Sociale Arbejde og Kultur- og Frivillighedscentret.

Deltagerne i partnerskabet kommer fra en række lokale organisationer og Holstebro Kommune.

Holstebro Kommunes familie- og dagtilbudsområde har siden slutningen af 2022 været en del af et tæt partnerskab med en række lokale organisationer. 

Formålet er at styrke kendskabet til hinandens organisering, indsatser og vilkår – og dermed også den fælles indsats for at sikre bedre vilkår for børn, unge og familier, der i en kortere eller længere periode er i udsatte positioner, savner netværk eller en ekstra hånd i ryggen.

Partnerskabet har ud over Holstebro Kommune indtil nu bestået af Røde Kors, Mødrehjælpen, Kirkens Korshær og den boligsociale helhedsplan, men er netop blevet udvidet med Børns Voksenvenner, Kirkernes Sociale Arbejde og Kultur- og Frivillighedscentret.

Dagtilbuds- og børnesundhedschef Marianne Rahbek glæder sig over, at der nu er kommet tre nye aktører med til bordet og de fire årlige møder.

- Ved at samarbejde og bygge bro mellem det offentlige og civilsamfundets aktører kan vi bedre støtte de familier, der har brug for det. Jeg er derfor meget glad for, at vi nu har udvidet partnerskabet. Det giver helt grundlæggende bedre muligheder for alle familier, når vi er flere, der arbejder tættere sammen, siger hun.

Partnerskab har åbnet nye døre

For at blive en del af partnerskabet kræves det, at organisationer har en vis volumen, professionelle medarbejdere tilknyttet, og allerede udøver socialt arbejde i samarbejde med Holstebro Kommune. 

Det gør Røde Kors Holstebro, som er meget tilfreds med at indgå i partnerskabet.

- Det har været rigtigt givtigt for os at være en del af et fast samarbejde med kommunen og andre organisationer. Det har åbnet nye døre for os, så vi kan nå ud til endnu flere familier og tilbyde dem den hjælp, de har brug for. Det er samtidig meget værdifuldt at få indsigt i de andre organisationers arbejde, så vi kan koordinere og samarbejde i stedet for at igangsætte overlappende tilbud, siger formand Britt Sandvad.

I løbet af det første halvandet år har partnerskabet blandt andet været med til at etablere et samarbejde omkring Familiehuset, koordinere julehjælp og finansiere udstyrspas. Og der er flere fælles aktiviteter på vej.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X