Søstrene Trine og Sofie er mestre i omsorg og pleje

21. juni 2024

Socialområdet Sundhed Ældre

De er begge social- og sundhedsassistenter. De arbejder begge på Center Vest i Sdr. Nissum. Og de er begge blandt de udvalgte, som PenSam, FOA og statsministeren har hyldet som dette års 'Velfærdens Talent 100'.

Stående fra venstre Trine Bech Jakobsen, Charlotte Lund Mathiasen og Sofie Bech Jakobsen. Nederst Kristine Moustgaard Rækby.

Det var et lidt anderledes personalemøde på Center Vest torsdag den 20. juni. Søstrene Trine og Sofie Bech Jakobsen fik sig noget af en overraskelse. Heldigvis af den gode slags.

Ind ad døren trådte sektorformand i FOA Midt- og Vestjylland, Charlotte Lund Mathiasen. Med sig havde hun to lækre kagemænd, to smukke buketter, et diplom og en velsmurt tale, hvor hun bl.a. sagde:

- Blandt flere hundrede nominerede er I udvalgt til at være to af landets 100 velfærdstalenter. I en usikker verden og hverdag er I vigtige holdepunkter. I er et anker for de ældre og syge og får dem til at smile og føle sig trygge. Stort tillykke.

To sjæle, én tanke

At to søstre fra samme arbejdsplads er blandt de få udvalgte, er en sød og god historie i sig selv. Den bliver endnu bedre af, at de havde nomineret hinanden - UDEN AT VIDE DET. Og de er begge overvældede og vildt overraskede:

- Vi er stolte. Man vokser lidt, og så er vi glade for, at vores fag og faglighed får lidt positiv opmærksomhed, for ofte er det de negative historier og alle fordommene om vores fag, man hører om.

Omsorg i blodet

Måske har Trine og Sofie talentet for omsorg og pleje i blodet. Deres bedstemor var i hvert fald også i branchen, og søstrene var ind imellem med hende på arbejde.

- Jeg startede på uddannelsen lige efter 10. klasse, og jeg har altid elsket arbejdet, fortæller Trine, som også er vejleder for nye elever.

Hun har ingen aktuelle planer om at skifte spor, men på sigt kan det være, hun vil prøve kræfter inden for psykiatrien. Sofie begyndte på social- og sundhedsuddannelsen som 16-årig efter 9. klasse. På sigt vil hun måske søge ind som ambulancebehandler, men foreløbig er også hun på den helt rette hylde.

- Det er et meningsfuldt arbejde, hvor vi gør en forskel og skaber bånd. Vi er med til at give tryghed og livskvalitet for de ældre sidst i livet og for deres pårørende, siger Sofie.

Gør en kæmpe forskel

Trine og Sofies leder, Kristine Moustgaard Rækby, er også glad og stolt på søstrenes, fagets og Center Vests vegne.

- Jeg er rørt, og det gør en kæmpe forskel, at vores fag får positiv omtale. Også i forhold til rekruttering. Vi er jo et lille sted, som ligger langt vestpå. Det betyder også, at vi kan noget specielt. Vi kender hinanden, hjælper hinanden og er gode til at give hinanden et klap på skulderen og smil i hverdagen - både beboere og medarbejdere, siger Kristine.

De to lækre kagemænd delte Trine, Sofie og resten af medarbejderne selvfølgelig med beboerne på center Vest, som rummer både pleje- og ældreboliger samt midlertidige pladser.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X