Ska’ der vær’ marked, så la’ der vær’ marked

13. juni 2024

Kultur Ældre

En tradition er født. I Ulfborg Aktiv Center var lagkagekast, søde dyr og go' gammeldaws pølsevogn blandt højdepunkterne, da der var Markedsdag for 3. gang.

Butikkerne i Ulfborg donerede gaverne i Lykkehjulet.

Der er godt nok først Ulfborg Marked i august. Men allerede i dag, torsdag 13. juni, var der marked i Ulfborg Aktiv Center. Og beboerne blev forkælet med alt det, der hører et rigtigt marked til:

Lykkehjul med præmier sponseret af byens butikker, bar med alverdens drikke og fiskedam med pakker. Der var bod med genbrugsguld, dåse- og flødebollekast og levende musik. Selvfølgelig var der også guf til ganen i form af varme vafler, lagkage og pølser direkte fra pølsevognen, som Colstrups Fond stod bag.

Lagkagen blev dog primært brugt som kasteskyts. Centerleder Sine Snejbjerg agerede skydeskive og måtte modtage flere fuldtræffere til stor glæde for 'skytterne'. Hun tog dem heldigvis også selv med gode grin og smil.

Se billederne på Facebook

Hyggedyr og høm høm

Til et ægte marked hører der dyr. Dem sørgede hygge-dyre-haven i Ramme for. De troppede op med får, geder, kaniner, alpackaer og en høne, og de dunede darlings var et hit. Også hos centrets medarbejdere, selv om de fik lidt ekstra at se til med koste og klude. De firebenende har det jo med at efterlade sig visse spor med jævne mellemrum.

- Vi gør selvfølgelig primært det her for beboernes skyld. Mange af dem var tidligere vant til at komme på Ulfborg Marked, men magter det ikke mere. På den her måde kommer markedet til dem. Og så er det en god måde at samle byen om at give beboerne en rigtig god oplevelse, siger centerleder Sine Snejbjerg.

Fælles glæder

Det er netop et mangfoldigt fællesskab, som stabler markedet på benene. Centrets medarbejdere bakkes op af elever fra Ulfborg Skole, Beboernes Venner og andre frivillige.

Normalt er markedet udendørs. Men i år var de fleste aktiviteter forlagt til centrets store fællessal og kantine på grund af de lettere drillende vejrguder. Her sørgede de frivillige, medarbejderne, Solajma Solskin, balloner og flag til gengæld var der til gengæld for, at der var fuldt blus på stemningen og humøret.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X