Lotte Lind bliver Holstebro Kommunes nye kultur- og fritidschef

27. juni 2024

Kultur Fritid

Den nye kultur- og fritidschef blev valgt i et skarpt ansøgerfelt. 28 ansøgere havde lagt billet ind på den attraktive stilling, og valget faldt på den lokale og erfarne chef, Lotte Lind.

Billedtekst: Holstebro Kommunes nye kultur- og fritidschef, Lotte Lind, ved Det Gamle Rådhus og statuen "Kvinde på Kærre".

- Jeg glæder mig til at byde Lotte Lind velkommen som ny kultur- og fritidschef. Lotte har en lang erfaring som sekretariatschef på børne- og ungeområdet og har været dybt involveret i flere projekter, som peger direkte ind i de visioner, vi har på kultur- og fritidsområdet, udtaler Steinar Eggen Kristensen, direktør for Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked.

Lotte Lind har arbejdet i Holstebro Kommune siden 2011 og har senest arbejdet som sekretariatschef for Børn og Unge i syv år. Lotte har et stort lokalkendskab, og med sin erfaring fra et af Holstebro Kommunes store velfærdsområder kan hun omsætte mange igangværende initiativer på kultur- og fritidsområdet til konkrete handlinger og sikre, at kommunen kommer godt i mål, bl.a. med den ambitiøse facilitetsstrategi.

- Lotte har fx været involveret i arbejdet med Børne- og Ungepolitikken og arbejdet med at få alle børn til at føle sig som en del af et fællesskab. Det er erfaringer, som vi kan trække på, når det kommer til fx foreningslivet, siger Steinar Eggen Kristensen.

Lotte Lind stod blandt andet i spidsen for den lokale ledelse af Danmarks Indsamling, da Holstebro Kommune var vært i februar 2024. Derved var hun med til at skabe nye partnerskaber.

- Noget af det vi lykkedes virkelig godt med, da vi var vært for Danmarks Indsamling, var at bygge bro mellem parter, der ikke traditionelt plejede at tale og arbejde sammen. Dermed fik vi skabt unikke forbindelser og nye partnerskaber, fortæller Lotte Lind.

Danmarks Indsamlingen resulterede blandt andet i, at Holstebro Kommune var den værtskommune, der samlede flest penge ind i indsamlingens historie.

Netop fællesskaber og det at skabe nye og gode relationer er vigtige ingredienser for Lotte Lind i sin nye stilling.

- Jeg finder det utroligt attraktivt, at det er et job i Danmarks førende kulturkommune. Her kommer jeg sammen med politikere og kollegaer til at sætte retning for et fagligt område, der gennemsyrer kommunens dna. Det kommer til at ske i et tæt samarbejde med de relevante aktører og profiler på kultur- og foreningsområdet. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle området, så vi fortsat kan kalde os førende på området. Jeg ved, at jeg skal 'stå på tæerne', for jeg har med et fagområde at gøre, der berører mange brugere og borgere. Det har ikke kun mediernes bevågenhed, men også hele kultur- og foreningsdanmarks opmærksomhed, udtaler Lotte Lind.

Lotte Lind bor i Holstebro sammen med mand og tre døtre og er selv forbruger af kommunens mange forskellige kulturtilbud.

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der står bag valget af Lotte Lind, som starter i det nye job 1. august.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X