Holstebro Kommune skal have ny borgmester i 2026

26. juni 2024

Politik Valg

H.C. Østerby, borgmester siden 1. januar 2010, genopstiller ikke til kommunalvalget i 2025 og takker til den tid af efter 16 år som borgmester. 

H.C. Østerby takker af som borgmester når denne valgperiode udløber. Foto: Holstebro Kommune

-Efter grundige overvejelser har jeg valgt, at jeg ikke genopstiller til næste valg. Dåbsattesten lyver ikke, og selvom jeg har det rigtig godt, har jeg besluttet, at tiden er den rigtige nu. At være borgmester er en livsstil, som rækker langt, langt ud over "normal" arbejdstid, og jeg ser frem til at bruge min energi på noget andet og mindre tidskrævende siger H.C. Østerby.

H.C. Østerby fortsætter perioden ud og har orienteret den lokale partiforening om sin beslutning.

-Når denne valgperiode er slut, har jeg været borgmester i 16 år og siddet i byrådet i 24 år. Jeg har brugt en stor del af mit arbejdsliv på at arbejde for de bedste betingelser for Holstebro Kommune og jeg synes, at jeg afleverer en kommune i rigtig god form, siger H.C. Østerby.

Tidligere på året meldte Lars Møller sin afgang med udgangen af 2024 og rekrutteringsprocessen med at finde kommunaldirektørens afløser er i fuld gang. Dermed får den kommende kommunaldirektør og H.C. Østerby mere end et års overlap, inden Østerby forlader bordenden.

Betydningsfulde aftryk

Det store samspil mellem det politiske og det administrative niveau og den store enighed i byrådet har sikret et gunstigt miljø og særligt potentiale for tværgående samarbejde og udvikling.

Noget af det, der har stået borgmesterens hjerte nært, har været at prioritere ressourcer til de store kernevelfærdsområder. Derfor har der også været foretaget store investeringer på institutionsområdet og i folkeskolen.

Forandringen af adskillige byrum, bevarelsen af Slagteriet, processen med at forandre sygehusgrunden til en unik og bæredygtig bydel, videreudviklingen af kommunens kulturprofil og ikke mindst grundlaget for det nye erhvervs-væksteventyr med havvindmølleparken Thor og det kommende PtX område; Energy Hub Holstebro (Idomlund) er en del af det vækst- og udviklingsfundament for Holstebro Kommune, som borgmesteren har stået i spidsen for. 

Frivillige fællesskaber

Østerbys udmelding kommer, nu hvor fejringen af Holstebros 750 års byjubilæum er godt i gang.

-Det er en fornøjelse at opleve det fantastiske aktivitetsniveau og følelsen af sammenhold og samhørighed. Adskillige aktører fra kultur, erhvervs- og foreningslivet har været med til at skabe jubilæets dimensioner og flyvehøjde. At vi har så mange frivillige i Holstebro Kommune, der har haft lyst til at være en del af jubilæumsåret, er imponerende og viser, hvad arbejdet med fællesskaber kan betyde for den enkelte, siger H.C. Østerby.

H.C. Østerby har været medlem af Holstebro Byråd for socialdemokraterne siden 2002. Han var stemmesluger ved kommunalvalget i 2013 med over 10.000 personlige stemmer.

Han er gift med Lene Nørlund, der er chef for Jobcenter og Borgerservice i Lemvig Kommune. Han har tre voksne børn. H.C. Østerby er oprindeligt uddannet pædagog og var leder af Holstebro Sport-College i 15 år, inden han blev borgmester.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X