Forslag om ændring af skoledistrikt ved Mejrup Skole sendes i høring

19. juni 2024

Børn Unge

Børne- og Familieudvalget har besluttet at sende et forslag om ændrede skoledistriktsgrænser i offentlig høring. Udvalgsformand Klaus Flæng glæder sig over en god dialog med de involverede skolebestyrelser.

Forslaget om at ændre på skoledistriktsgrænserne omkring Mejrup Skole får ingen betydning for de nuværende elever på skolen.

Politikerne i Børne- og Familieudvalget har besluttet at sende et forslag om at ændre skoledistriktsgrænserne omkring Mejrup Skole i offentlig høring. 

Forslaget indebærer, at området vest for Østre Ringvej fremover vil høre under skoledistriktet Holstebro By, mens området øst for motorvejen vil høre under Borbjerg Skole og Børnehus samt Skave Skole og Børnehus. Nuværende elever kan fortsætte på Mejrup Skole, mens kommende elever fra skoleåret 2025/2026 vil tilhøre de nye skoledistrikter.

Baggrunden for forslaget er en analyse af samtlige skoledistrikter med udgangspunkt i en befolkningsprognose, elevers søgemønstre og de enkelte skolers fysiske rammer. Analysen viser, at der på trods af en større udvidelse af Mejrup Skole hen over de seneste år fortsat vil mangle kapacitet på skolen til at matche det forventede antal elever, hvis der ikke bliver gjort noget.

- Vi står overfor en situation, hvor Mejrup Skole på trods af flere udvidelser fortsat har en underkapacitet. Det er vi selvfølgelig nødt til at handle på, og det gør vi ved at foreslå en ændring af distriktsgrænserne. På den måde kan vi udnytte den eksisterende kapacitet på de omkringliggende skoler bedst muligt og dermed også bruge kommunens penge på en fornuftig måde, siger formanden for Børne- og Familieudvalget, Klaus Flæng.

God og konstruktiv dialog

Forslaget om en ændring af skoledistriktsgrænserne er blevet til efter grundige drøftelser i udvalget og en god dialog med skolebestyrelserne i de berørte områder. Der er generelt enighed omkring, at det ikke er muligt med yderligere udvidelser på grunden, og skolebestyrelsen i Mejrup er også enig i, at der skal træffes en beslutning om ændring af det nuværende skoledistrikt i Mejrup.

- Jeg er meget glad for den konstruktive dialog, vi har haft med skolebestyrelserne i Mejrup, Borbjerg, Skave og Holstebro By, hvor vi har fået værdifulde input og feedback fra de involverede skoler, siger Klaus Flæng.

Bibi Mundbjerg, næstformand i Børne- og Familieudvalget, er enig og hæfter sig også ved, at der på et dialogmøde med skolebestyrelserne var stor enighed om behovet for at gøre noget. 

- Der var virkelig gode konstruktive forslag til, hvad man kunne gøre. Det har vi inddraget i vores behandling på udvalgsmødet. Dialogmødet var for mig derfor også et godt eksempel på, at det var en god beslutning, at vi ønskede input tidligt i processen. Nu ser vi frem til den bredere høring, og at vi derfra kan få truffet en politisk beslutning om Mejrup skoledistrikts fremtid, siger hun.

Høringsproces og videre forløb

Et kort over de foreslåede ændringer kan findes i høringsmaterialet og på Holstebro Kommunes hjemmeside i referatet fra Børne- og Familieudvalgets møde. Her er der også en oversigt over mulige spørgsmål og svar, som forældre og skolebestyrelser kan have.

Den offentlige høring finder sted fra 14. juni til 9. september 2024. Høringssvarene vil efterfølgende blive behandlet i både Børne- og Familieudvalget, Økonomiudvalget og endelig i Byrådet 8. oktober 2024.

Link til høringsmaterialet

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X